Mladen Spasinovici – violoncel și Roxana Moișanu – harpă

Recital Duo Cell’Arpa la Festivalul de Harpă București 2018

Între 26 – 28 Octombrie 2018 Universitatea Națională de Muzică București și Asociația Harpiștilor din România organizează a III-a ediție a Festivalului de Harpă București.

În cadrul Festivalului de Harpă București, Roxana Moișanu (harpă) și Mladen Spasinovici (violoncel), vor susține un recital cameral, cu un program interesant în primă audiție națională. Membrii duo-ului Cell’Arpa îi vor avea invitați în cadrul acestui recital pe Rafael Butaru (vioară), Cătălina Cîrciu (vioară), Cătălina Filipescu (violă) și Cătălin Răducanu (pian).

Călătoria muzicală propusă de cei șase muzicieni, vor purta ascultătorul pe tărâmurile Angliei, Cehiei și Germaniei.

Preocupați constant atât de îmbogățirea repertoriului pentru violoncel și harpă, precum și de popularizarea lui în rândul publicului, membrii duo-ului Cell’Arpa au ales un repertoriu care se cântă rar, precum Cvintetul pentru pian și harpă, cu acompaniament de vioară, violă și violoncel în sol minor, op. 142 de Ferdinand Ries sau Cvintetul pentru harpă și corzi în do minor, AV 24 de Ernst Theodor Amadeus Hoffman. În țara noastră nu s-au găsit arhive care să confirme interpretarea acestor piese în fața publicului românesc.

Sonata pentru pian în mi bemol major, op. 34, cu acompaniament de vioară și bas de Jan Ladislav Dussek este de asemenea o lucrare ce face parte dintre aranjamentele celor doi muzicieni, părțile pentru pian și bas fiind bineînțeles aranjate pentru harpă, respectiv violoncel.

Nu în ultimul rând, Nocturna pentru violoncel și pian de William Lloyd Webber care deschide recitalul duo-ului Cell’Arpa, a fost aleasă pentru frumusețea ei, aceasta amintind de stilul liric și pasional al lui Rahmaninov, păstrând totuși o notă de nostalgie delicată, tipică stilului englez.

PROGRAM:

William Lloyd Webber (1914 – 1982)
Nocturna pentru violoncel și pian (adaptare pentru harpă de Roxana Moișanu)

Jan Ladislav Dussek (1731 – 1799)
Sonata pentru pian în mi bemol major, op. 34, cu acompaniament de vioară și bas (ar. pentru harpă: Roxana Moișanu; ar. pentru violoncel: Mladen Spasinovici)

Ernst Theodor Amadeus Hoffman (1776 – 1822)
Cvintet pentru harpă și corzi în do minor, AV 24

Ferdinand Ries (1784 – 1838)
Cvintetul pentru pian și harpă, cu acompaniament de vioară, violă și violoncel în sol minor, op. 142